PomPom kalandjai azaz around the world by motorhom

Lakóautóval a világban

Kemping a vulkán lábánál

2023. július 26. 19:06 - GigiT

„Messze setétedik már a Ság teteje,
Ezentúl elrejti a Bakony erdeje,
Szülőföldem, képedet:
Megállok még egyszer, s reád visszanézek.
Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!
Vegyétek bús könnyemet.

 

2021. júniusában indult első útjára PomPom. Mivel tapasztalatlanok voltunk a kempingezésben, úgy döntöttünk, hogy egy közeli kempingben teszteljük magunkat és az eszközöket, mielőtt hosszabb útra indulnánk.

Mindig is kedves volt nekünk a celldömölki Vulkán Fürdő, így adott volt, hogy a JUFA Vulkán Kemping lesz az első úti cél, aztán 2022-ben ismét itt kezdtük a nyarat.

Előnye, hogy itt nem kell előre parcellát foglalni, ettől függetlenül néhány héttel korábban én jelzem a recepciónak, hogy érkezük. Nincs ki-és becsekkolási idő, amikor érkezel be is engednek és addig maradsz ameddig csak akarsz a távozás napján. Hátránya és az egyetlen hátránya, hogy csak kis cserjékkel, bokrokkal vannak elválasztva a parcellák egymástól, azaz egész nap tűzi a nap az autót. Két épületben van vizesblokk, az egyik a kemping elején, a másik a végén. Mi általában a végén szoktunk parkolni, ott csendesebb. A vizesblokkban zuhanyzó, wc, konyha és mosogatórész található, nincs sorban állás, mindenkinek jut hely. A kempingből a recepción kapott „karóra” segítségével lehet belépni a thermál fürdőbe, ahol mindenki megtalálja a neki megfelelő medencét.

Celldömölk és természetesen maga Kemenesalja a Ság-hegyről híres, ami egykor vulkánként működött. A kempingből és a thermlából páratlan kilátás nyílik a helyre. Csodálatos úgy ébredni reggel, hogy a nap sugarai megcsillannak a hely ormán.

Ajánlom mindenki figyelmébe a celli piacot, amit vétek kihagyni! Imádom a zöldségek, gyümölcsök illatát, a zsongó tömeget, a kiáltozó kofákat. A kempingből néhány tekerés biciklivel és elérhető a piac a város központjában.

Nem csak gyerekes kirándulók figyelmébe ajánlom a Kemenes Vulkán Parkot, ahová szintén kerékpárral kicsi emelkedőn lehet eljutni a hegy irányában. Nagy élmény végigjárni a kiállítást, majd a legfelső szintet elérve lenyűgöző táj tárul elénk. A park udvarán padokra telepedve szagolhatsz bele a levendula illatú levegőbe.

Innen már csak felfelé és elérjük a hegy lábát, ahonnan gyalogosan jutunk fel a hegyre, majd onnét a kráter belsejébe. Nem egyszer jártam meg az útvonalat, ami újra és újra lenyűgöz.

A kempingre visszatérve első alkalommal a vacsorát a Jufa Hotelben költöttük el. Érkezésünkkor a recepción kértük a szolgáltatást, mely svédasztalos vacsorából állt. Le kell írnom, hogy nem épp a legolcsóbb, de érdemes kipróbálni Vas Megye ízeit.

Kemenesaljához több okból is kötődök, hisz drága nagyanyám Egyházashetyén született és egész életében büszke volt a településre, hisz Berzsenyi is itt látta meg a napvilágot.

 

„Itt, hol szőke vizét a Duna rengeti,
Árpád gazdag arany hantjain, oh hazám!
Ceresnek koszorús homloka illatoz,
S a bőség ragyogó kürtje mosolyg reád.

 

/…Nagyanyámnak szeretettel/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pompomkalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1518179749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása